- Naše pivo dozrává pouze v sudech a lahvích (BOOTLE CONDITIONING), nemáme tanky, proto důrazně žádáme, věnujte náležitou pozornost této sekci.
- Lahvové pivo skladujte vždy nastojato v temnu, mimo sluneční záření.
- Otřásání lahev o lahev pivu neprospěje (beerborci vědí a dbají na přesun lahví – mají vyrobené speciální tašky :-):-):-)
- Naše piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná.
- Sediment na dně není závadou. Jedná se o zbytky pivovarských kvasnic.
- V případě skladování při nízkých teplotách se může pivo míně zakalit, při teplotě konzumace tento zákal ustoupí.
- Doporučujeme nalévat po stěně sklenice v úhlu 45 stupňů.
JAK SPRÁVNĚ ZACHÁTET S PIVEM.
1. Skladujte naše pivo v temnu a při teplotě +6°C až +8 °C.
2. Po naražení sudu nejprve odtočte určité množství piva s usazenými kvasnicemi na dně a až pak zapněte tlačné médium. Doporučujeme Biogon.
3. Mějte pivo uskladněné nejlépe v přírodním chladném sklepě, nebo v chladicím boxu, nikdy ne při pokojové teplotě.
4. Narážejte sud pokud možno nejdříve za 24 hodin po dodání.
5. Čepujte inertním plynem, ne vzduchem, pokud si nejste 100% jisti, že sud nevyčepujete do 12 hodin od naražení.
6. Čepujte pivo při teplotě +6 °C až +8 °C, nikdy ne do suchých sklenic, krýglů.
7. Používejte pouze čisté, sanitované sklo a sklenice vždy před čepováním ještě opláchněte čistou studenou vodou. Pokud se tvoří a vystupují po stěnách skla bublinky, je nutné znovu umýt.
8. Propláchněte každý den po ukončení čepování a těsně před čepováním další den pivní vedení pitnou vodou.
9. Nechejte pravidelně jednou max. do 14 dní vyčistit pivní vedení chemicky.