- Naše pivo dozrává pouze v sudech a lahvích (BOOTLE CONDITIONING), nemáme tanky ani PETky, proto důrazně žádáme, věnujte náležitou pozornost této sekci.
- Lahvové pivo skladujte vždy nastojato v temnu, mimo sluneční záření.
- Otřásání lahev o lahev pivu neprospěje (beerborci vědí a dbají na přesun lahví – mají vyrobené speciální tašky :-):-):-)
- Naše piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná.
- Sediment na dně není závadou. Jedná se o zbytky pivovarských kvasnic.
- V případě skladování při nízkých teplotách se může pivo míně zakalit, při teplotě konzumace tento zákal ustoupí.
- Doporučujeme nalévat po stěně sklenice v úhlu 45 stupňů.
Desatero pro správné zacházení s pivem.
- Skladujte naše pivo v temnu a při teplotě +6°C až +8 °C.
- Narážejte sud pokud možno nejdříve za 24 hodin po dodání.
- Po naražení sudu nejprve odtočte určité množství piva s usazenými kvasnicemi na dně a až pak zapněte kompresor či jiné tlačné médium.
- Mějte pivo uskladněné nejlépe v přírodním chladném sklepě, nebo v chladicím boxu, nikdy ne při pokojové teplotě.
- Pokud si nejste jisti, že sud nevytočíte do 12 hodin od naražení, čepujte inertním plynem. Doporučujeme směs technických plynů Bio Gon (CO2 + N2)
- Vyčepujte sud pokud možno do 72 hodin po naražení.
- Věnujte zvýšenou pozornost etiketám. Čepujte pivo při teplotě +6 °C až +8 °C. Některé speciály vyžadují vyšší teplotu.
- Používejte pouze čisté sklo a sklenice vždy před čepováním ještě propláchněte čistou studenou vodou.
- Propláchněte každý den po ukončení čepování a těsně před čepováním další den pivní vedení pitnou vodou.
- Nechejte pravidelně jednou max. za 14 dní vyčistit pivní vedení chemicky.