Ostatní sortiment

dav

V nabídce – ručně vyrobená mýdla 🙂


Chcete nahradit rafinovaný řepný cukr za zdravé slazení?

Nabízíme řešení.

Dextróza krystalická – monohydrát – hroznový cukr.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Sladový výtažek tekutý DIASTATICKÝ – informace a množství objednávejte prosím telefonicky: 774 249 570

Nediastatické sladové výtažky (kanditní) naleznete v nabídce našeho e-shopu…Plzeňský, Pale Ale, Pšeničný světlý a tmavý, Amber, sladový kulér

Sladový výtažek tekutý DIASTATICKÝ

Potravinářské sladové výtažky vyrábíme v tekutém (zahuštěném) stavu medovité konzistence. Tekuté sladové výtažky jsou husté tekutiny, medovité konzistence, sladké sladové chuti a naprosto typické sladové vůně bez cizích pachů. Obsahují přibližně 76 % sacharidů, z toho asi 56 % maltózy a 9% glukózy, dále 6,2 % bílkovin a 1,2 % minerálních látek. Diastatická mohutnost se pohybuje od 200 do 350 jednotek Wk u nediastatických výtažků, u pekařských – diastatických – se pohybuje v rozmezí od 2500 – 4000 jednotek Wk. Sladové výtažky jsou bohatým zdrojem vitamínů B (hlavně niacinu), vápníku, sodíku, fosforu, chloru a železa. Sladové výtažky jsou vhodným sladidlem v makrobiologické kuchyni, přidávají se do čaje, mléka, perníků a podobně. Vzhledem ke svému složení jsou sladové výtažky výjimečným dietetikem, vhodným doplňkem stravy zejména pro děti, dospívající mládež, těhotné ženy a kojící matky stejně jako pro diabetiky 2. typu. Ve farmaceutických preparátech jsou naše výtažky chuťovou složkou posilujících směsí. Vzhledem ke svému obsahu zkvasitelného a snadno vstřebatelného cukru maltózy jsou sladové výtažky rovněž základní surovinou k výrobě maltózových vín a výborným rozkvašovadlem ve výrobě jablečných i jiných ovocných vín.

Naše sladové výtažky se mohou pochlubit bohatým obsahem niacinu (vitamín B3). Niacin je jedním z mála vitamínů, který je relativně stabilní a odolává i vaření. Je nutný pro tvorbu sexuálních hormonů estrogenu, progesteronu, testosteronu a dalších. Snižuje v těle hladinu cholesterolu, udržuje dobrou funkci trávicího ústrojí, pomáhá předcházet migréně, snižuje vysoký krevní tlak a stimuluje krevní oběh.

Zvláštní kapitolu si zaslouží uplatnění sladových výtažků v pekařství a cukrářství. V tekutém i sušeném stavu jsou sladové výtažky nezbytnou součástí zlepšujících pekařských směsí. Typické sladové pečivo je určeno pro diabetiky a lidi se speciální dietou. Je lehce stravitelné a má schopnost zvyšování odolnosti organizmu před metabolickými poruchami. Enzymaticky neaktivní sladové výtažky (tekuté nebo sušené) zabezpečují přísun zkvasitelných cukrů a jednoduchých dusíkatých látek, které jsou nezbytné pro proces kynutí, čímž zlepšují fermentační procesy v těstě. Podporují kvasnou činnost droždí a tím vznik objemu pečiva. Zachovávají střídu i kůrku déle elastickou. Napomáhají dosažení lepšího vzhledu, stejnoměrné pórovitosti, křehkosti a zbarvení kůrky, zlepšení kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva. Sladové výtažky se používají do vodového, mléčného i tukového pečiva, například do žitných chlebů s medem, se sójou, slunečnicí, dále do sladových výběrových chlebů, pšeničného pečiva, pšeničného trustového pečiva, ovesných a pšeničných dietetických chlebů. Spousta našich odběratelů – pekáren – používá sladové výtažky podle vlastní tajné receptury.

V cukrářství se sladové výtažky používají jako přísady do trvanlivých výrobků jako jsou perníky, tyčinky, oplatky, suchary či extrudované výrobky. Jsou hojně využívány k výrobě oplatků a bonbonů typu Toffo a karamel, pomády typu mlékomalt, sušenek slepovaných a křehkých, náplní do čokoládových výrobků, müsli, ovomaltu a podobně.

Více informací naleznete v našem e-shopu.

Výrobek obsahuje ječmen, pšenici a lepek!


Hroznový cukr – dextróza.

Monosacharid – bílá, sladká krystalická látka.

Připravuje se krystalizací rostlinných šťáv, zejména hroznů. Vhodné do čaje, mléka, limonád apod…

Má menší sladivost než běžný cukr, rychle rozpustný. Glukóza je nezbytná pro fungování lidského těla; je základním a nejrychlejším zdrojem energie a aktivity pro všechny tělesné tkáně.

Pro některé lidské buňky, zejména pro buňky mozku a červené krvinky, je glukóza jediným zdrojem energie, bez kterého se neobejdou. Tyto tkáně spotřebují za 24 hodin přibližně 150g glukózy.

Nedoporučuje se diabetikům.