Jak s pivem

  • Naše pivo dozrává pouze v sudech a lahvích (BOOTLE CONDITIONING), nemáme tanky ani PETky, proto důrazně žádáme, věnujte náležitou pozornost této sekci.
  •  
  • Lahvové pivo skladujte vždy nastojato v temnu, mimo sluneční záření.
  • Otřásání lahev o lahev pivu neprospěje (beerborci vědí a dbají na přesun lahví – mají vyrobené speciální tašky :-):-):-)
  • Naše piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná.
  • Sediment na dně není závadou. Jedná se o zbytky pivovarských kvasnic.
  • V případě skladování při nízkých teplotách se může pivo míně zakalit, při teplotě konzumace tento zákal ustoupí.
  • Doporučujeme nalévat po stěně sklenice v úhlu 45 stupňů.

                

                         JAK SPRÁVNĚ ZACHÁTET S PIVEM.

 

1. Skladujte naše pivo v temnu a při teplotě +6°C až +8 °C.

2. Po naražení sudu nejprve odtočte určité množství piva s usazenými kvasnicemi na dně a až pak zapněte kompresor nebo CO2 či jiné tlačné médium.

 3. Mějte pivo uskladněné nejlépe v přírodním chladném sklepě, nebo v chladicím boxu, nikdy ne při pokojové teplotě.

 4. Narážejte sud pokud možno nejdříve za 24 hodin po dodání.

5. Čepujte inertním plynem, ne vzduchem, pokud si nejste 100% jisti, že sud nevyčepujete do  12 hodin od naražení.

6. Čepujte pivo při teplotě +6 °C až +8 °C, nikdy ne do suchých sklenic, krýglů.

7. Používejte pouze čisté, sanitované sklo a sklenice vždy před čepováním ještě opláchněte čistou studenou vodou. Pokud se tvoří a vystupují po stěnách skla bublinky, je nutné znovu umýt.

8. Propláchněte každý den po ukončení čepování a těsně před čepováním další den pivní vedení pitnou vodou.

 9. Nechejte pravidelně jednou max. do 14 dní vyčistit pivní vedení chemicky.