Jak s pivem

  • Lahvové pivo skladujte vždy nastojato v temnu, mimo sluneční záření.
  • Naše piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná.
  • Sediment na dně není závadou. Jedná se o zbytky pivovarských kvasnic.
  • V případě skladování při nízkých teplotách se může pivo míně zakalit, při teplotě konzumace tento zákal ustoupí.

 

Desatero pro správné zacházení s pivem.

  1. Skladujte naše pivo v temnu a při teplotě +6°C až +8 °C.
  2. Narážejte sud pokud možno nejdříve za 24 hodin po dodání.
  3. Po naražení sudu nejprve odtočte určité množství piva s usazenými kvasnicemi na dně a až pak zapněte kompresor či jiné tlačné médium.
  4. Mějte pivo uskladněné nejlépe v přírodním chladném sklepě, nebo v chladicím boxu, nikdy ne při pokojové teplotě.
  5. Pokud si nejste jisti, že sud nevytočíte do 12 hodin od naražení, čepujte inertním plynem. Doporučujeme směs technických plynů Bio Gon (CO2 + N2)
  6. Vyčepujte sud pokud možno do 72 hodin po naražení.
  7. Věnujte zvýšenou pozornost etiketám. Čepujte pivo při teplotě +6 °C až +8 °C. Některé speciály vyžadují vyšší teplotu.
  8. Používejte pouze čisté sklo a sklenice vždy před čepováním ještě propláchněte čistou studenou vodou.
  9. Propláchněte každý den po ukončení čepování a těsně před čepováním další den pivní vedení pitnou vodou.
  10. Nechejte pravidelně jednou max. za 14 dní vyčistit pivní vedení chemicky.